Noorderhof
7661
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-7661,bridge-core-1.0.5,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-18.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.2,vc_responsive
 

Noorderhof

Noorderhof

Noorderhof Zuid is de nieuwe woonwijk op een van de mooiste plekjes van Amsterdam, gelegen aan de Sloterplas – Noordzijde en het Sloterparkbad.
Aan de oever van de Sloterplas vlak bij het strandje en de jachthaven bevindt zich de nieuwe woonwijk Noorderhof Zuid. Noorderhof Zuid sluit aan bij het in de jaren ‘90 gebouwde Noorderhof. Deze wijk kenmerkt zich door een grote diversiteit in gevels en een dorpsachtig karakter. Het ontwerp van het appartementencomplex Blok E sluit zich goed aan dit beeld met zijn verlichting, groendak op de laagbouw en zijn klok aan de voorgevel.

Het complex bestaat 35 appartementen met ruime balkons. De appartementen variëren van 70 tot en met 130 m2, de balkons variëren van 12 tot en met 20m2. Elke appartement heeft een berging en een parkeerplaats in de kelder. 
Het duurzaam ontworpen complex is voorzien van stadswarmte en zonnepanelen die voldoende energie opleveren voor woningen.

Betrokken partijen

Opdrachtgever

Bouwgroep Noorderhof

Architect

Gerard Rosbach

Bouwkundig Adviseur

AMD-Ontwerpers en Ingenieurs

Aannemer

Toekomst Bouwgroep/ AMD-Bouw BV

Constructeur

Q-Fund

Omvang

6100 m2 BVO

Installateur

Realtechnic BV

Project data


Start ontwerp

2015

Oplevering

2018

Locatie

Amsterdam

Datum
Categorie
Nieuwbouw